Submit Web
Email us Your Website Domain, Contact Email, Contact Mobile Number and Short Description of Your Portal.
To
editor@pakistaninewspaperlist.com
Skype: lionshawon
×

Peneraju Kemewahan: Automobili Pininfarina Diiktiraf Dengan Tiga Anugerah Antarabangsa

  • Automobili Pininfarina memulakan tahun 2024 dengan memenangi pelbagai anugerah untuk reka bentuknya
  • PURA Vision dianugerahkan Perak dalam kategori Produk Konseptual / Reka Bentuk Produk Automotif & Pengangkutan di Anugerah Reka Bentuk Antarabangsa
  • Automobili Pininfarina dinamakan 'Pengilang Kereta Prestasi Elektrik Mewah Tahun 2024' oleh Majalah LUXlife
  • Battista Edizione Nino Farina dinobatkan sebagai Kereta Hiper Elektrik Terbaik di Anugerah Kereta Terbaik 2024 Robb Report Monaco & Côte d'Azur
  • Set lengkap aset untuk menyokong berita boleh didapati di sini

CAMBIANO, Itali, Feb. 07, 2024 (GLOBE NEWSWIRE) -- Automobili Pininfarina telah memulakan 2024 dengan memenangi tiga anugerah, meneruskan kejayaan tertinggi tahun sebelumnya.

Majalah LUXlife menamakan Automobili Pininfarina 'Pengilang Kereta Prestasi Elektrik Mewah Tahun 2024' di anugerah tahunannya.

Meraikan pencapaian yang tiada tandingan dan kreativiti luar biasa di alam kemewahan, anugerah LUXlife memberi penghormatan kepada pemimpin dan perintis yang mentakrifkan semula kecemerlangan dalam industri, sekali gus menetapkan standard kecanggihan dan keanggunan yang lebih tinggi. Automobili Pininfarina adalah pemenang dalam kategori 'Peneraju Kemewahan'.

Kejayaan ini diikuti dengan satu lagi kemenangan untuk konsep reka bentuk PURA Vision, yang dianugerahkan Perak dalam Produk Konseptual / Reka Bentuk Produk Automotif & Pengangkutan di Anugerah Reka Bentuk Antarabangsa 2024.

PURA Vision mewakili sebuah permulaan untuk mewujudkan era inovasi untuk kenderaan mewah elektrik dan telah dinyatakan oleh Ketua Pegawai Reka Bentuk, Dave Amantea. Ia telah diumumkan pada Minggu Kereta Monterey 2023.

Dave Amantea, Ketua Pegawai Reka Bentuk, mengulas: “Falsafah reka bentuk PURA kami adalah berasaskan kesederhanaan dan keindahan abadi, yang direka bentuk ke dalam setiap model Automobili Pininfarina. Siluet elegan dan perkadaran dramatik mengungkapkan ilham ini pada PURA Vision, yang dibayangkan sebagai Kenderaan Utiliti Mewah elektrik (e-LUV) pertama seumpamanya.”

Prinsip falsafah PURA, yang diwujudkan oleh Automobili Pininfarina, mengubah DNA model ikonik dari masa lalu Pininfarina SpA bagi menentukan DNA masa depan, mengimbangi inspirasi daripada kereta klasik ikonik dengan unsur futuristik.

Diinspirasikan oleh perkadaran klasik dan perincian yang indah, PURA Vision mempersembahkan siluet elegan dengan perkadaran kabin-belakang yang berani, yang menggabungkan keindahan abadi dengan perincian indah untuk mencipta identiti dinamik dengan kehadiran yang jelas. Ciri-ciri mengagumkan termasuk rumah kaca sempit dan pintu tanpa tiang tiga bukaan, yang memberikan akses terbaik ke kabinnya yang canggih.

Terbaru, Automobili Pininfarina Battista Edizione Nino Farina telah dinobatkan sebagai Kereta Hiper Elektrik Terbaik di Anugerah Kereta Terbaik 2024 Robb Report Monaco & Côte d'Azur. Diperkenalkan di Festival Kelajuan Goodwood 2023, ia merupakan sebuah penghormatan kepada legenda perlumbaan, Nino Farina – anak saudara kepada pengasas syarikat Battista ‘Pinin’ Farina dan Juara Dunia Formula Satu yang pertama.

Setiap satu daripada lima contoh unik menampilkan perincian indah yang merujuk kepada pencapaian berbeza dalam kerjaya perlumbaan Nino. Dikemaskan dengan cat Rosso Nino khas yang dilengkapi dengan corak khas pada bahagian bawah badan, dikemaskan dalam Bianco Sestriere dan Iconica Blu, reka bentuk luarannya disempurnakan oleh rim aloi Glorioso aluminium palsu 10-jejari Emas Satin.

Maklumat Hubungan Akhbar

Duncan Forrester
Ketua Pegawai Komunikasi
(M) +49 (0) 171 265 4094
d.forrester@automobili-pininfarina.com
Akira Shinonuma
Pengurus Komunikasi
(M) +49 (0) 1511 0949270
a.shinonuma@automobili-pininfarina.com

UNTUK MAKLUMAT LANJUT, LAWATI
https://automobili-pininfarina.com/media-hub

NOTA EDITOR

TENTANG AUTOMOBILI PININFARINA
Automobili Pininfarina berpangkalan di ibu pejabat operasi di Munich, Jerman, dengan pasukan eksekutif automotif berpengalaman daripada jenama kereta mewah dan premium. Direka bentuk, direkayasa dan dihasilkan dengan tangan di Itali, Battista hyper GT dan semua model masa depan akan dijual di semua pasaran global utama di bawah jenama Pininfarina. Syarikat itu berhasrat untuk mereka bentuk pengalaman bagi pembuat cita rasa terkemuka di dunia. Automobili Pininfarina GmbH ialah pelaburan 100 peratus Mahindra & Mahindra Ltd berikutan pemeteraian perjanjian lesen tanda dagangan antara Pininfarina S.p.A. dan Mahindra & Mahindra Ltd. Pininfarina S.p.A. mempunyai peranan yang berpengaruh dalam menyokong reka bentuk dan kapasiti pengeluaran berdasarkan pengalaman unik selama 94 tahun dalam menghasilkan banyak kereta paling ikonik di dunia.

Foto yang mengiringi pengumuman ini boleh didapati di:
https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/666e6473-ad48-44a4-b8b4-63370c5905ba
https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/4e3f2da6-e216-479c-97fd-4f672a1d3e87
https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/5528a50f-f9b1-44f9-8a6f-486535076509